Please wait for loading...



rindu anak kepada ayahnya





keyword competition rating: 5.0 / 5.0

/
 2  -1 facebook.com
KISAHati : "Hadiah Terakhir Dari Sang Ayah " [siapkan tissue]Sang anak pun kadang rindu dan ingin bertemu dengan sang ayah , tapi mengingat apa yang terjadi pada hari wisudanya, dia menjadi sakit hati dan sangat ...
 3  ~ timur-angin.com
Rindu Ayah Untukmu Nak! ~ Yusran DarmawanAku takut dirimu bertanya mengapa seorang ayah harus pergi berkelana jauh ke negeri sana, sementara dirimu amat membutuhkan ...
 5  +38 tengoktvonline.blogspot.com
Sayu - Mesej terakhir seorang ayah kepada anaknya di Facebook Gembira. Ayah mana tidak gembira anak suka ke sekolah belajar. ... Malam ni, abah sebenarnya rindu sangat pada kamu. Bukan mahu ...
 6  -2 tamannya-hati.blogspot.com
Rindu Anak Kepada Ayahnya - Taman BerbagiRindu Anak Kepada Ayahnya Bocah kecil itu menemui ayahnya yang payah karena kerja. Sebab, dari pag...
 7  +1 google.com
RINDU AYAH : - Google Books ResultRaden Puteri - ‎ - 106 pagesSuara Hassan bertanya kepada neneknya terdengar sayup-sayup di balik pintu yang separuh terbuka. ... Ayah dan ibu tercium kemajuan akal anak mereka.
 8  ~ alfilsuf.wordpress.comRindu anak kepada seorang ayah | G.M.O.M.Posts about Rindu anak kepada seorang ayah written by al Filsuf. ... Kalau ayah masih di sini, di tempatku, pasti dapat aku bermanja ...
 9  +92 katamutiarapuisibijak.com
Click here to proceed.Click here to proceed.
 10  ~ iswadihr.wordpress.comSurat Rindu Buatmu, Anak Anaku | Kembali ke Surau BelfastSurat Rindu Buatmu, Anak Anaku. Seperti biasa hari ini ayah menerima foto foto kalian. Gambar tak bergerak dan tak bisa berbicara itu ...
 11  ~ nurbalqisqahira.blogspot.comDunia Wanita Siber: Rindu Anak Kecil Terhadap AyahTinggal beberapa hari lagi si ayah akan balik dari "medan"(melatih para ... Anak kecil pun tahu bagaimana meluahkan perasaan rindu kepada  ...
 12  ~ teratakrindu.netAPA PUNCA ANAK DERHAKA…. | Halaman RinduSabda Rasulullah s.a.w. ” Berguraulah dengan anak kamu kala usianya satu hingga tujuh tahun. Berseronok dengan ... Sedekah ke masjid atas nama ibu ayah .
 13  ~ dlasweet89.blogspot.comYang Mengejar SyurgaNya! ™: Rindu :')RIndu seorang anak kepada ayahnya juga boleh jadi pahala. Rindu seorang adik kepada abang/kakaknya pun pahala. RIndu seorang ...
 14  +22 ichsanafriadi.com
Surat Untuk Ayah | Ichsan AfriadiSurat yang kutulis di sini, hingga mereka tahu seperti apa rasa rindu ini padanya. .... T_T ayahnya pasti bangga punya anak seperti antum :).
 15  ~ ruhulhubbi.blogspot.comKembara Sufi Menuju Allah: Menyulam Kasih Buat AyahRinduuuuuuuuu..........hati ini benar-benar rindu pada si ayah .Terbaca status ... Ayah banyak menyimpan duka dengan perangai anak - anak .
 16  ~ wwwaminar.blogspot.comBERBURU KE PADANG DATAR: Rindu Mak AyahRindu Mak Ayah . Selepas mendengar kuliah petang dalam Radio Malaysia Kedah pada 20/3/2014 yang bertajuk Tanggungjawab Anak  ...
 17  +83 hamiasraff.blogspot.com
Hami Asraff: Terlalu Rindu Ayah . Hargai Ayah Anda Selagi Mereka "Betul ke ayah aku dah tak ada di dunia ni? .... "Apabila mati seorang anak Adam , maka terputus amalannya kecuali tiga perkara iaitu sedekah ...
 18  -1 ayahbunda.co.id
Anak lebih "nempel" ayah - AyahbundaBeri waktu satu hari bersama ayah . Bila kedekatan anak kepada ayahnya hanya terjadi di akhir pekan, besar kemungkinan karena dia rindu ayahnya yang ...
 20  ~ amiedanlina.blogspot.comA Lifetime Story...: Rindu Pada Ayah Ayah adalah ayah yang terbaik buat kami anak -anakmu dan kami bersyukur tak terhingga kerana Allah telah menganugerahkan ayah pada  ...
 21  +79 matabulat.my
Kami rindu ayah ,kata anak Wan Swaid - Matabulat MediaKUALA LUMPUR: “Kami rindukan ayah ,”. Itu antara luahan anak kepada Wan Swaid Wan Ismail, pramugara kanan kepada pesawat MH370 ...
 22  +17 gudangpuisi.com
rindu buat ayah | Puisi » Tempat Berbagi Puisikarena anak mu kini sudah menjadi seorang ayah . Ayah ………… saat ... tempatkan ia pada kemuliaan Mu ... 13 thoughts on “ rindu buat ayah ”.
 23  ~ ibuafiqah.blogspot.comit's: Rindu Anak Kepada Seorang Ayah ..Rindu Anak Kepada Seorang Ayah .. arwah memang sayang suma cucu2nya..( memang 100% x dinafikan). kata orang bila depan mata asyik ...
 24  ~ hamdiakhsan.blogspot.comSyair Hamdi Akhsan: 20-2010. SYAIR RINDU AYAHkepada ayah teringat selalu, di hari siang ... pabila rindu ananda gamang, teringat dulu saat ... mendidik anak supaya pintar, agar hidupnya ...
 25  +7 busuk.org
info Pasangan di tahan dera anak di Sweden Anak rindu ayah dan ibukami perlukan mummy dan daddy. Kami terlalu rindukan mereka. Tolonglah kembali kepada kami kami tidak boleh hidup tanpa mereka .I.
 26  +75 bharian.com.my
Berita Harian | ' Ayah rindu gelak ketawamu...'Harapannya tidak pernah putus supaya anak lelaki tunggalnya itu selamat pulang ke pangkuan keluarga bagi mengembalikan semula gelak ...
 27  +73 cicinta.com
Renungan Untuk Anak - CICINTA : Koleksi Cinta Tentang CintaRenungan Untuk Anak Hanya beberapa baris kata namun ianya mampu membuatkan seseorang ... Bila ayah kata dia rindu , kita jawab nantilah hujung minggu.
 28  -13 sinarharian.com.my
Azizul Raheem, isteri rindu anak - anak - Semasa - Sinar HarianAzizul Raheem, isteri rindu anak - anak . Anak pasangan warga Malaysia yang ditahan pihak berkuasa Sweden, Aishah ... Tolong berdoa untuk ibu dan ayah . ... yang diwujudkan bagi memberi sokongan moral kepada mereka.
 29  +71 lintas-terbaru.blogspot.com
Kata Kata Doa untuk Ayah Tercinta | Kata Kata 2014 - Lintas TerbaruAyah , aku akan menjadi anak yang selalu berusaha membuatmu ... Semakin hari semakin terasa begitu beratnya rindu pada ayah yang jauh ...
 31  ~ saifulsofia.blogspot.com::::MoGA RiNDU SaMPai kE SYuRGA::::: Keuntungan Si Ibu Bapa Setelah dipindahkan ke dalam syurga, maka anak - anak ini lupa kepada kehidupan dunia. Mereka lupa kepada ayah dan bondanya, lupa ...
 32  ~ familitaibah.blogspot.comFamili Taibah: Rindu pada ayah ..Apabila mendapat sms dari kakak mengatakan ayah masuk ke emergency
 33  ~ diaridosa.blogspot.comDIARIDOSA: RINDUNYA SEORANG ANAK KEPADA AYAHNYARINDUNYA SEORANG ANAK KEPADA AYAHNYA . "..rinduku padanya terlalu menggila. Hingga yg termampu tersuara hanya: Abah..".
 34  ~ snhidayah.blogspot.comSALSABILLA ~ mata air syurga: Tidak kesian pada ayah ??entri ini ditulis dikala diri ini rindu pada ayah ...saya sayang ayah saya..sayang ... Untunglah seorang bapa jika anak perempuannya solehah, ...
 35  +65 harakahdaily.net
Pasangan di Sweden rindu anak - anak di Malaysia - Harakah DailyPasangan di Sweden rindu anak - anak di Malaysia ... Ayah baik di sini. Tolong berdoa untuk ibu dan ayah . ... serta Facebook '#BringShalNFamilyHome' yang diwujudkan bagi memberi sokongan moral kepada mereka.
 36  +13 broframestone.com
Anak Berjauhan Dengan Ayah | Bro FramestoneBegini jadinya bila si anak berjauhan dengan ayahnya . Sekali jumpa, mesti nak bermanja-manja melepas rindu baru dapat tidur.
 37  -11 indonesiaindonesia.com
<share> Cerita Rasa Rindu Untuk Ayah - IndonesiaIndonesia.comCerita Rasa Rindu Untuk Ayah - Cerita Pendek Cerpen, atau Bersambung. Kunjungi DISKUSI ... Tergambarkah Jika Seorang Anak Tidak Tahu Sapa AYahnya .
 38  -16 abatasa.co.id
Ayah (nilai Kasihmu) | Rindu Hati Pada -MuSuatu ketika, ada seorang anak wanita yang bertanya kepada Ayahnya , tatkala tanpa sengaja dia melihat Ayahnya sedang mengusap ...
 39  +13 bravejournal.com
25. Penawar mengubati sakit rindu - 12-11-2008 2:17 PM (2013 Sakit rindu biasanya terjadi pada anak anak mungkin disebabkan ... dengannya seperti ayah , ibu, abang, kakak ataupun dengan orang gaji.
 40  ~ juneindah-puisiindah.blogspot.compuisi indah: ~~ Ayah Rindu Anak Mu Kini Tiada Bertepi!~~ Ayah Rindu Anak Mu Kini Tiada Bertepi!... Semalam ... Melayang sebentar fikiran kepada mu. Addduuhhh! aku rindu sangat pada wajah itu.
 42  -26 ibudanbalita.com
Bagaimana cara membuat anak dekat dengan ayahnya (Dekat (sedih banget ngeliatnya), tapi kalau suami saya dinas keluarkota terkadang sampai 2 minggu, anak dan ayah saling rindu sampai-sampai ...
 43  ~ transkriphidupku.blogspot.comtranskrip hidupku...: rindu seorang anak aku ada satu kisah nak kongsi dengan semua...kisah seorang anak yang ... anak ini tersenyum lebar mengikut ayah ke ladang kelapa sawit...si ...
 45  +2 wikipedia.org
Temple the Balloonist - Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia Temple adalah anak tunggal dari ayahnya Tommy dan ibunya Marry, juga mereka ... Temple kalau Temple rindu pada ibunya, bisa juga ayahnya juga muncul.
 46  +30 akuislam.com
Ayah : Solehah kah Aku Untukmu? | ISLAM dan Blog Aku ISLAMBagaimana menjadi solehah buat ayah kita? ... Di mana kita merasa teramat rindu untuk menyebut perkataan ' ayah ' untuk ... Muhasabah diri seorang anak yatim (20 Julai 2012/30 syaaban 1433H) pada 12 Mac 2013.
 47  +4 aenashiqin.blogspot.com
Lahad Datu: Topi Ubat Kerinduan Anak Kepada Ayah Yang TerkorbanLahad Datu: Topi Mengubat Kerinduan Anak Kepada Ayah Yang Terkorban | Terubat rindu seorang kanak-kanak yang kehilangan ayah ketika ...
 48  ~ haiyabid.blogspot.comBe Yourself: AYAH ... Aku Rindu !Aku Rindu ! ... Dimanakah hati dan perasaan anak - anak si AYAH itu? ... Kasih sayang dan perasaan hormat kepada ibu bapa mereka sudah ...
 49  ~ kalamhatiberbicara.blogspot.comSaya Rindu ayah lagi.... - Kalam Hati BerbicaraKenangan pada ayahanda seakan kembali lagi kini.... Entah kenapa, tiba-tiba rasa penyesalan sangat meruntun jiwa raga... Anak ayah  ...
 50  ~ cakshon.comayah rindu anak | ngaji di NottinghamPosts about ayah rindu anak written by Cak Shon. ... petik sebelum merekah untuk kau berikan kepada ku dan bunda mu. **. Permata hatiku,…
 51  ~ ismifaden.blogspot.comWANNA BE SOMEBODY: Rindu : Surat buat ayah yang jauhSemoga ayahanda dimasukkan ke dalam golongan orang-orang yang ... Bemakna bilangan cucu ayahanda sudah ledih daripada bilangan anak -anakmu .
 52  ~ rizki08.wordpress.comCerpen Pesan Rindu untuk Ayah | JalanKehidupan's BlogPesan Rindu untuk Ayah Di pagi hari nan cerah seorang anak perempuan berada pada perkarangan rumah membantu ibunya membersihkan ...
 53  -28 muklason.wordpress.com
puisi cinta ayah pada anak | ngaji di NottinghamTag Archives: puisi cinta ayah pada anak . September 5 ... Ilyas, anak ayah tersayang. ... Ah, ayah tiba-tiba rindu menyanyikan tembang ini,
 54  ~ eyrrazerra.blogspot.comCerpen Seorang Anak Gadis Bongsu Ayah | Missue Eyrra ZerraAyah ada call Eyrra ke tadi??? rindu lah tu.... ( saje je buat ayah mengelabah... sebab ayah segan bila nak bercakap dengan anak gadis ...
 55  ~ ainullnajhwar.blogspot.comRindu pada semua terutama anak - anak ... - Take what comes to you Tak puas lagi beraya bersama ibu, ayah dan adik-adik. Rindu saya juga pada anak - anak . Setiap hari saya telefon ibu bertanyakan khabar ...